Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Η συμμετοχή σε έναν σύλλογο δεν θέλει κόπο! Θέλει τρόπο!

 
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, πέρασε κιόλας μια διετία και η θητείας μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας έφτασε στο τέλος της αφήνοντας μόνο όμορφες και δημιουργικές αναμνήσεις. Η συμμετοχή σε έναν σύλλογο δεν θέλει κόπο! Θέλει τρόπο 😉 Έτσι πιστεύουμε και εμείς ότι με τον τρόπο μας, καταφέραμε να υλοποιήσουμε μερικές δράσεις, στηριζόμενοι στην δική σας, μαζική συμμετοχή.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο προσπαθήσαμε να πράξουμε ότι ήταν δυνατόν, προκειμένου να λειτουργήσουμε επικουρικά στην όλη σχολική ζωή των παιδιών μας, την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας άλλα και την συνεργασία της ευρύτερης σχολικής κοινότητας του 4ου Δημοτικού Σχολείου: Δάσκαλοι και προσωπικό – Μαθητές – Γονείς.

Βασική προσπάθεια μας την διετία που πέρασε, ήταν η προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε τις ομάδες δράσης των τάξεων. Δηλαδή τρείς, τέσσερις γονείς ανά τμήμα, ή ανά τάξη, εκτός Δ.Σ., που ήθελαν να προσφέρουν. Η εθελοντική σας συμμετοχή στο όλο εγχείρημα ήταν σημαντική και θεωρούμε ότι η πιλοτική λειτουργία αυτής της δομής λειτούργησε. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά με άμεσο ορατό αποτέλεσμα στην εικόνα κάθε τάξης, στην αγαστή συνεργασία με το σχολείου και τον Σύλλογο διδασκόντων, άλλα και στον σύλλογο μας γενικότερα. Αυξήθηκε η συμμετοχή ενεργών γονέων και έγιναν δράσεις με αρκετή απήχηση.

Η συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου ήταν μία ακόμα επιτυχής κίνηση καθώς καταφέραμε να υλοποιήσουμε αρκετές κοινές δράσεις με μεγάλη απήχηση σε γονείς και παιδιά.

Άλλη μία βασική γραμμή του απερχόμενου Δ.Σ. ήταν να διαθέτουμε το μεγαλύτερο ποσοστό των οικονομικών μας πόρων σε εκπαιδευτικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, αγορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού άλλα και σε εργασίες συντήρησης του σχολικού μας κτιρίου. Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δύσκολες συγκυρίες και την άσχημη οικονομική κατάσταση των εποχών, εφαρμόσαμε ένα σύστημα διευκόλυνσης των μελών μας, δίνοντας την δυνατότητα να τακτοποιούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις σε δύο δόσεις καθ΄ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.




Σημαντική, θεωρούμε, ήταν και η προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, προκειμένου να έχουμε μια άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία με όλους εσάς. Δημιουργήσουμε το blog του συλλόγου μας όπου εκεί αναρτούμε σημαντικά θέματα, νομοθεσίες και διατάξεις που μας αφορούν ως γονείς. Με αυτό τον τρόπο θελήσαμε να υπάρξει μια ενημέρωση και κατατόπιση σε ζητήματα που μας απασχολούν ειδικότερα ως γονείς κατά την διάρκεια φοίτησης των παιδιών μας. Αξιοποιήσαμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πληροφόρηση, ενημέρωση και επικοινωνία μεταξύ μας ως γονείς και μέσω αυτών ουσιαστικά μπορέσαμε να έρθουμε όλοι μαζί πιο κοντά.

Τέλος προσπαθήσαμε να είμαστε παρόν κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρισης των μαθητών ώστε να έχουμε μία αμφίδρομη σχέση άλλα και για να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τους προβληματισμούς σας. Αυτό βοήθησε σημαντικά στην επικοινωνία και συνεργασία μας και με την Διεύθυνση του σχολείου μας.
Η συμμετοχή σε έναν σύλλογο δεν θέλει κόπο! Θέλει τρόπο 😉

Εδώ να τονίσουμε την αγαστή συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου μας άλλα και με τον Σύλλογο Διδασκόντων. Τους είχαμε πάντα στο πλάι μας, σε ότι και αν χρειαστήκαμε. Η Συνεργασία μας αυτή επέδωσε καρπούς καταφέρνοντας να διοργανώσαμε από κοινού αρκετές δράσεις με μεγάλη επιτυχία.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την στήριξη και την συμμετοχή σας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του οποίου ευχόμαστε ολόψυχα να έχει μια καλή και δημιουργική χρονιά.


Παρακάτω θα βρείτε επιγραμματικά τις κυριότερες δράσεις που υλοποιήθηκαν είτε από τον Σύλλογο μας, είτε σε συνεργασία με άλλους Συλλόγους, είτε υπό την αιγίδα του. Επίσης στο τέλος επισυνάπτονται και οι Οικονομικοί απολογισμοί των αντίστοιχων ετών.

Κυριότερες δράσεις σχολικού έτους 2017 - 2018


Οικονομική και φυσική συμμετοχή ομάδας γονέων στην διοργάνωση της εορτής λήξης του σχολικού έτους 2017-2018 που ήταν αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου. Δημιουργία και εκτύπωση προγραμμάτων.

Οικονομική και φυσική συμμετοχή στην διαμόρφωση του κήπου του σχολείου μας σε συνεργασία με τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς. Αγορά λουλουδιών και λάστιχου ποτίσματος.

Οικονομική και φυσική συμμετοχή στην ενημερωτική παρουσίαση από την ψυχολόγο του "Χαμόγελου του Παιδιού", κ. Πόπη Τεμεκενίδου με θέμα: «Eνδοοικογενειακή Βία και Κακοποίηση» με την συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας και του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου. Η παρουσίαση έγινε τόσο στα παιδιά όσο και σε γονείς.

Συμμετοχή στην βιωματική παρουσίαση από τον  κ. Μίλτο Σακελλαρίου, στα πλαίσια της ενημέρωσης που έγινε στο σχολείο μας για το Σχολικό Εκφοβισμό που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων. 

Διοργάνωση βιωματικού σεμιναρίου με τον μουσικοπαιδαγωγό συγγραφέα Βασίλη Αναγνώστου με την συνεργασία του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου.

Συμμετοχή στο φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ «Μία μεγάλη αγκαλιά για τον Δημήτρη!»

Οικονομική και φυσική συμμετοχή στην ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας για την συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

Διοργάνωση παραδοσιακού τσικνίσματος την Τσικνοπέμπτη σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων του 6ου Νηπιαγωγείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Διοργάνωση αποκριάτικης γιορτής του Συλλόγου μας. 

Επιμορφωτική συνάντηση για γονείς & κηδεμόνες των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου και 6ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης με προσκεκλημένη ομιλήτρια την Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων», ψυχολόγος κ. Αναστασία Προκοπίου και θέμα «Μεγαλώνοντας παιδιά στη σημερινή εποχή». Σε συνεργασία με τον Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας και του Συλλόγου Γονέων του 6ου Νηπιαγωγείου.

Οικονομική και φυσική συμμετοχή στις δράσεις για την οικονομική ενίσχυση της εκδρομή της Στ’ τάξης του σχολείου μας.

Οικονομική και φυσική στήριξη της ομάδας γονέων που αναλαμβάνει την συμμετοχή του σχολείου μας στο Συριανό Καρναβάλι.

Διοργάνωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των τάξεων του σχολείου μας.

Διοργάνωση δράσης συνεχούς στήριξης της «Στέγης» με μόνιμο κουτί αγάπης σε κάθε τάξη.

Διοργάνωση συνεχούς δράσης για την ευαισθητοποίηση των παιδιών μας σε θέματα ανακύκλωσης με την συγκέντρωση καπακιών από πλαστικά μπουκάλια.

Διοργάνωση ομιλίας και παρουσίασης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες, της συγγραφέως κ.Τάνια Ιωακειμίδου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών μας σε θέματα που αφορούν τον σεβασμό και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες.

Εθελοντική προσφορά ομάδας γονέων σε εργασίες συντήρησης του σχολείου μας. Βαψίματα και μερεμέτια όπου υπήρχε ανάγκη.
 

Κυριότερες δράσεις σχολικού έτους 2016 - 2017


Διοργάνωση αποχαιρετιστήριας γιορτής και αγορά αναμνηστικών για την Στ΄τάξη.  

Οικονομική και φυσική συμμετοχή στην ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας για την συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

Οικονομική και φυσική συμμετοχή στην διαμόρφωση του κήπου του σχολείου μας σε συνεργασία με τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς.

Οικονομική και φυσική συμμετοχή στις δράσεις για την οικονομική ενίσχυση της εκδρομή της Στ’ τάξης του σχολείου μας.

Διοργάνωση φιλικού αγώνα μπάσκετ μεταξύ ομάδων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας.

Διοργάνωση φιλικού αγώνα μπάσκετ μεταξύ ομάδων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και του Ιδιωτικού δημοτικού σχολείου Αγίου Γεωργίου (Φρέρ).

Διοργάνωση αποκριάτικης γιορτής του Συλλόγου μας. 

Οικονομική και φυσική στήριξη της ομάδας γονέων που αναλαμβάνει την συμμετοχή του σχολείου μας στο Συριανό Καρναβάλι.

Διοργάνωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των τάξεων του σχολείου μας.

Αντικατάσταση μίας «τούρκικης» τουαλέτας με φυσιολογική προκειμένου να εξυπηρετούνται μαθητές με προβλήματα κίνησης.

Διοργάνωση δράσης συνεχούς στήριξης της «Στέγης» με μόνιμο κουτί αγάπης σε κάθε τάξη.

Διοργάνωση συνεχούς δράσης για την ευαισθητοποίηση των παιδιών μας σε θέματα ανακύκλωσης με την συγκέντρωση καπακιών από πλαστικά μπουκάλια.
 


Οικονομικοί Απολογισμοί: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου