Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Συγκέντρωση Γονέων 2017 - Προγραμματισμός δράσεων

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μία ακόμη σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήσαμε την φετινή συγκέντρωση γονέων ώστε να γνωριστούμε, να μιλήσουμε και να βάλουμε κάποιους στόχους για την χρονιά που έρχεται.

Μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:



Συνεχίζουμε να ενημερωνόμαστε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το blog του Συλλόγου μας, προωθώντας την οικολογική στάση μη εκτύπωσης εντύπων.

Χάρη στην πρωτοβουλία και καθοδήγηση του δασκάλου πληροφορικής, θα λάβουμε και φέτος μέρος στον διαγωνισμό ρομποτικής ως σχολείο. Γι’ αυτό τον λόγο θα προχωρήσουμε στην αγορά ενός κιτ ρομποτικής, ώστε να συμπληρώσουμε τα ήδη υπάρχοντα και να μπορέσουμε να συμμετέχουμε με μια σοβαρή παρουσία και πρόταση.

Τον προγραμματισμό αγοράς ενός προτζέκτορα για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου μας.

Συζητήθηκε το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης του σχολείου και συγκεκριμένα το στάδιο της εκκένωσης του και το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι γονείς. Θα ακολουθήσει ειδική ανάρτηση, την ερχόμενη εβδομάδα, για το συγκεκριμένο ζήτημα με αναλυτικές οδηγίες και συμβουλές για τους γονείς. Υπήρξαν συγκεκριμένες και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους γονείς οι οποίες θα διερευνηθούν και θα προωθηθούν τόσο στον Δήμο όσο και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Θα υπάρχει συνεχείς ενημέρωση σχετικά με το θέμα.

Την υλοποίηση εκδήλωσης – ημερίδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων (τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας)  με θέμα τις δυσκολίες που παρουσιάζονται σε συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα. Ομιλητές θα είναι συμπολίτες μας όπου καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά τέτοιες καταστάσεις. Σκοπός η ευαισθητοποίηση των παιδιών μας και η καλλιέργεια μιας υπεύθυνης στάσης σεβασμού απέναντι στους συνανθρώπους μας.

Με αφορμή την παραπάνω δράση συζητήθηκε η προσβασιμότητα του σχολείου μας από ΑΜΕΑ, εντοπίστηκαν οι αδυναμίες του κτιριακού συγκροτήματος, οι εναλλακτικές λύσεις που έχει ως κτίριο άλλα και τυχόν βελτιώσεις προκειμένου να κάνουμε το σχολείο μας πιο φιλικό σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των συνδρομών, με την παράκληση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια στις οικονομικές μας υποχρεώσεις. Τα έσοδα του Συλλόγου μας και η υλοποίηση διαφόρων δράσεων εξαρτώνται κυρίως από την ετήσια συνδρομή του κάθε γονέα. Αυτή είναι στα 20€ και μπορεί ο κάθε γονιός να την τακτοποιήσει σε δόσεις.

Τέλος συγκροτήθηκαν οι ομάδες των τάξεων, έγινε μια πρώτη γνωριμία και δρομολογήθηκαν διάφορα θέματα προς συζήτηση και έρευνα. Το πνεύμα συμμετοχής και η όρεξη για δράσεις στις ομάδες ήταν εμφανείς στους γονείς που συμμετείχαν. Αυτό ήταν κάτι που μας γέμισε ικανοποίηση καθώς ο πυρήνας του Συλλόγου μας είναι οι τάξεις, ως κοινότητες, μέσα στις οποίες ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Είδη προχωράμε σε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως το βάψιμο αίθουσας με εθελοντική εργασία των γονέων της τάξης.

Για όσους γονείς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην συγκέντρωση, υπάρχει σχετική φόρμα συμμετοχής σε ομάδες στο blog του συλλόγου μας, όπου μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες ώστε να οριστικοποιήσει τις ενέργειες για τις παραπάνω δράσεις, να μελετήσει τις προτάσεις που ακούστηκαν και να προγραμματίσει κάποιες πάγιες δράσεις του Συλλόγου μας.

Εκτιμώντας την προσέλευση θεωρούμε ότι το πρώτο μας στοίχημα το πετύχαμε!!! Η συμμετοχή μας στην συγκέντρωση ήταν ικανοποιητική και είδαμε όρεξη για συμμετοχή, κέφι, προτάσεις και πρωτοβουλίες.

Μείνετε συντονισμένοι, θα υπάρχει συνεχείς ενημέρωση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου